Meteen naar de inhoud
Home ยป Thriller eindigt in Belgische winst

Thriller eindigt in Belgische winst

De kruisfinale tussen BC Oostende en Tornado Basketball Academy was er eentje waar alles in zat. Schitterende acties, maar ook heel knullige en een slot dat bol stond van de spanning.

Lange tijd ontliepen beide teams elkaar weinig. Tot ver in de wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen beide opponenten, die duidelijk niet van plan waren om de winst aan de andere partij te laten.

In het slotkwart wist BC Oostende dan toch een gaatje te slaan. Door enkele stops (nadat de energieke Didier Vanderveken was ingebracht) en goeie penetraties konden de Belgen uitlopen naar 67-60 en er verscheen een voorzichtige glimlach op het gezicht van coach Caron. Maar hij lachte te vroeg. Enkele mislukte aanvallen werden beantwoord met goeie scores van Tornado. Bij 67-67 had BC Oostende echter nog ruim tijd voor een aanval, die 3,3 seconden voor tijd onreglementair werd gestopt door de Litouwse defensie. Eentje raak, eentje mis, de bal rolde wat heen en weer en iemand drukte op de zoemer. Daardoor waren de scheidsrechters gedwongen af te fluiten en een jump te geven, die voor Tornado was. Ze wisten in die korte tijd echter niet meer te scoren, zodat Oostende er toch met de winst vandoor ging.