Meteen naar de inhoud
Home ┬╗ Tornado’s trotseren ook Draken

Tornado’s trotseren ook Draken

Het laatste basketbal potje op deze 1e paasdag was voorbehouden aan de Young Rasta Dragons en Tornado BS. De Litouwers lieten er geen gras over groeien en namen gelijk brutaal een 0-10 voorsprong tegen onze oosterburen. Daarmee was de toon gezet in deze wedstrijd en de eerste time out een feit voor het team van Florian Hartenstein. In het tweede kwart knokten de draken zich terug in de wedstrijd en wisten ze de schade te beperken tot 23-29. Een extra vermelding verdient Tautvydas Kupstas in deze wedstrijd. De 17 jaar jonge guard, spelend onder nummer 5, geeft als een geboren leider aan hoe hij wil dat er verdedigd wordt en schuwt zelf ook niet om zijn verdedigende kwaliteiten aan te spreken als het er voor zijn ploeg op aan komt. Toch geven de Dragons zich ook in het derde kwart nog niet gewonnen en sluiten op een keurige 35-38 het kwart af. Met een beetje meer geluk en vernuft aan Duitse kant had er zelfs een kleine voorsprong voor ze ingezeten als niet door Diallo Nat-Sidi was gekozen voor een spetterden op de ring, in plaats van een simpele lay-up.Via een een 40-46 tussenstand en twee uitstekende blocks kruipen de Dragons een heel klein stukje dichterbij op 2 minuten en 44-49.Een steal en een fraaie driepunter ┬ávan Kupstas brengen uiteindelijk de tornado’s met 48-53 in veilige haven. Zij treffen dus morgen Orli in de finale van het 22e HNBT.