Meteen naar de inhoud
Home » Titelverdediger CEZ Nymburk troeft DTL Donar af

Titelverdediger CEZ Nymburk troeft DTL Donar af

De laatste poulewedstrijd voor de kruisfinales kon een hele mooie worden. Als de jongens van DTL Donar titelverdediger CEZ Nymburk konden verslaan, dan ging Donar door als poulewinnaar. Een moeilijke opgave want gisteren had CEZ Nymburk al twee winstpartijen laten zien.

Wat aan de kant van Donar niet lukte, lukte de MVP van 2014 wel. De nummer 11 van CEZ Nymburk, Matej Svoboda, heeft ook deze wedstrijd zijn visitekaartje afgegeven. De stand halverwege was 33-17 in het voordeel van titelverdediger CEZ Nymburk. Het derde kwart ging moeizaam en het lukte de Groningers niet om dichterbij te komen.

In het slot van de wedstrijd leek het tij te keren. Dankzij een mooie driepunter van nummer 10 van Donar, Niek Nieboer, leek de vechtlust bij de Groningers terug te keren. Langzaam maar zeker kwam Donar dichterbij CEZ Nymburk en het publiek in de zaal begon in een stunt te geloven. De camera van RTV Noord draaide op volle toeren en wat zou er dan mooier zijn dan te winnen. Zou het de Groningers lukken om de titelverdediger te verslaan? De afstand bleek te groot. De inzet van de Groningers in de laatste paar minuten konden niet verhinderen dat CEZ Nymburk de wedstrijd met 55-49 naar zich toe trok.