Meteen naar de inhoud
Home » Dragons rekenden zich heen even rijk

Dragons rekenden zich heen even rijk

De jonge Artland Dragons moeten halverwege het derde kwart heel even gedacht hebben dat een overwinning tegen de bijzonder sterke Russen binnen handbereik was. Ze werden hardhandig uit de droom geholpen: 52-70.

Coach Maltsev was dermate relaxt dat hij zijn B-keus lange tijd liet spelen, hetgeen een kolfje naar de hand was van alleskunner Isaiah Hartenstein. De nummer 55, 16 jaar oud nog maar, doet dan ook alles in zijn team. Driepunters schieten, rebounden, blokken, driven.
Het bleek maar weer dat de Draakjes vrijwel volledig afhankelijk zijn van hem. Hij eindigde op 27 punten in deze wedstrijd en dat was veel meer geweest wanneer de Russen niet een buitengewoon effectief wapen tegen zijn overheersende aanwezigheid hadden gevonden: de zonepress.

Na de rust (29-23) bereikte het team Hartenstein de maximale voorsprong bij 44-31. Daarna vond de coach van CSKA het wel genoeg en verordonneerde een press waar de Duitsers totaal geen raad mee wisten. De bal kwam überhaupt niet meer in de búúrt van Hartenstein en een 0-20 run was het gevolg.

De hervonden adem bij de Dragons zorgde voor een draaglijke eindstand, maar CSKA stelde overduidelijk zijn kandidatuur voor de eindzege van het toernooi. Zoals de coach in het video-interview is dat ook hun enige missie in deze editie van het jubilerende HNBT.