Meteen naar de inhoud
Home » Artland Dragons wint Rigareus

Artland Dragons wint Rigareus

De Artland Dragons wisten dan toch nog voor een daverende verrassing te zorgen tijdens dit toernooi. Het team van Florian en Isaiah Hartenstein wist de reuzen uit Riga in de eerste kruisfinale te verslaan met 64-67. Een overwinning die niet eenvoudig tot stand kwam overigens, want lange tijd was het het team van het gemengde trainerskoppel Ziedonis Jansons en Daiga Jansone dat de lakens dacht uit te delen. Nog frappanter, het feit dat elk kwart met een minieme voorsprong van een of twee punten in het voordeel van de Duitsers werd afgesloten. En elke keer zullen de coaches en het team uit Riga hebben gehoopt en gedacht dat die kleine schade wel reparabel was. Maar de Draken hadden dit keer hun verdediging uitstekend voor elkaar waarbij ook Hartenstein jr. zijn verdedigende capaciteiten volledig ontplooide. Als een echt solide team werden de Rigareuzen langzaam maar zeker gesloopt, indachtig de spreuk: Hoe eet je een olifant? In hele kleine stukjes. Die les hadden ze toch maar mooi geleerd in deze paasdagen waar het gros van de Duitse bezoekers in Groningen naar de bloemenmarkt ging. Artland Dragons liet zien uit het juiste toernooihout gesneden te zijn en ging voor de dood of de gladiolen. Vanaf deze plaats zullen ze het met deze welverdiende bloemlezing moeten doen…