Nutrilon (voor Anjo)

Wie mijn eerste column gelezen heeft weet dat ik in hoogachting heb geschreven over onze gewaardeerde gasten uit China, Tianjin Basketball. Een ploeg met twee guards van 1 meter 80 en voor de rest een stel Chinese reuzen om u tegen te zeggen. De spelers van onze gastheer Donar weten er inmiddels alles van: zij stonden vanmorgen in alle vroegte tegen een Chinese muur op te boksen en kwamen er niet aan toe om die muur te slechten. Tijdens de traditionele lunchbreak voor spelers en crew kwam ik ze vanmiddag zo maar weer tegen en nuttigden zij, net als ik, een overheerlijke en voedzame maaltijd. En toen schoot mij een wonderbaarlijke gedachte te binnen: Is het niet zo dat hele volksstammen in China hun verwanten in Nederland op jacht sturen om grote hoeveelheden Nutrilon te scoren zo dat de groei van kleine Chineesjes geen enkele belemmering op zal leveren? Ja, een ware en planmatige strooptocht in alle Nederlandse supermarkten is ontketend met als resultaat regelmatig opdoemende lege schappen in de winkels. Ook gewoon bij Albert Heijn dames en heren. Twintig jaar geleden had nog niemand van deze licht terroristische babymelk berovingen gehoord en de uitkomst daarvan nam schrikbarende vormen aan: lange, stevige en atletisch gevormde basketballers leverde dat op. En gelet op de eerste uitslag van dit toernooi baart mij dat grote zorgen. Daar helpen geen twintig Rik Smitsen en Francisco Elsons tegen. Ik heb daarop een tegenoffensief in petto: De bus van Tianjin volproppen met Nutrilon, alle spelers lopend naar huis terugsturen. Let op, ik voorspel u dat Donar over 20 jaar de eerste wedstrijd tegen de Chinezen wint. We zijn begonnen!

Deel je liefde voor het HNBT

Geef een reactie