Ga naar de inhoud
Home » HNBT 2024

HNBT 2024

Beste basketbalvrienden,

Het Holland Nordic Basketball Tournament gaat ook dit jaar weer door! De afgelopen maanden hebben we achter de schermen weer ontzettend hard gewerkt om het HNBT voor de 27ste keer te kunnen organiseren.

We hebben besloten om het dit jaar weer tijdens Pasen te organiseren van 30 maart t/m 1 april 2024. Ook de standaard side-events zijn dit jaar weer aanwezig: jeugdclinic, coachclinic, 3-point shoot out en de dunkcontest!

32 teams, 8 landen, 4 leeftijdscategorieen

Het HNBT heeft de afgelopen jaar natuurlijk een enorme groei doorgemaakt. Van 8 teams naar maar liefst 32 teams in 4 verschillende age groups. Dat zijn 80 wedstrijden in 3 dagen. Een ongekend vol weekend met basketbal.

Alle (tot nu bekende) deelnemende teams kun hier vinden in het Toernooi overzicht van 2024! De poules en wedstrijdschema’s worden nog op een later tijdstip gepubliceerd.

Jeugd & coach clinic

Het HNBT bestaat niet alleen uit wedstrijden, maar zorgt ook voor een stuk promotie en ontwikkeling van het basketbal in Groningen. We zijn ook blij om te horen dat basketbal in Nederland op dit moment de snelst groeiende sport is!

Om nog meer jeugd kennis te laten maken met basketbal, kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar gratis deelnemen aan de HNBT jeugd clinic op zaterdag 30 maart van 14:00-16:00 in Sporthal Scharlakenhof in Haren.

Met de enorme groei van het aantal leden bij vrijwel alle Groningse basketbal verenigingen kan de ontwikkeling van het kader ook niet ontbreken! Tijdens het HNBT Coachclinic kunnen basketbal trainers/coaches hun kennis vergroten door deel te nemen aan interessante sessies van professionele trainers.

3-point shoot out / dunkcontest

De drukst bezochte avond tijdens het HNBT blijft altijd leuk om mee te maken! Op zondag 31 maart vanaf ongeveer 20:50 zal ook dit jaar weer het drukste moment van het HNBT worden. Toegang is gratis. Vol = vol!

Deelnemers van het HNBT kunnen geselecteerd worden voor deelname aan de 3-point shoot out en de dunkcontest. Alle age groups kunnen zich voor alle onderdelen aanmelden!

Wij kunnen niet wachten om jou weer in 1 van de sporthallen te zien! Dus kom tijdens 30 maart t/m 1 april lang in Sporthal Vinkhuizen, Sporthal Gomarus College of Sporthal Europapark langs en tag #hnbt2024 in al je social media posts!