HNBT 2011!

Nu de nieuwe HNBT Vibe officieel is geopend, gaan mijn gedachten willekeurig (!) uit naar de vorige editie die begon op mijn verjaardag (2 april). Een zonnige goede vrijdag, die mij deed kennismaken met één van de aardigste coaches die ik ooit heb ontmoet: Lucien van Kerschaever. Wat een aimabele warme persoonlijkheid. Hij nam tijd voor iedereen en je merkte aan alles dat hij basketbal eet, drinkt en verteert.

Natuurlijk, ook Swen Nater mocht er zijn, vooral met zijn indrukwekkende gestalte en idem historie, maar “Van Kers” stal vanaf het eerste moment mijn hart. Gelet op de leeftijd zal hij niet in aanmerking komen voor de opvolging van Marco van den Berg in het Groningse, maar iemand met hetzelfde karakter en basketbalhart zou denk ik niet misstaan.

De vele basketbalvrienden die ik in de loop der jaren heb leren kennen snappen er echter niets van hoe ze in Groningen met “de zaak van den Berg” zijn omgesprongen. Waar ik nog meer aan denk als ik terugblik op de vorige editie? De geweldige ambiance, de gemoedelijkheid en de sportiviteit tussen de teams onderling.

Ik mag weer parkeren bij mijn tante en ik kijk uit naar de teams die Bart Prak cs dit keer weer naar Groningen hebben weten te halen. In mijn privé situatie gaat de bezem er rond de toernooidagen door in verband met renovatiedrift bij de verhuurder van mijn stulpje, dus is het automatisch fijn om de stofwolken ten huize links te laten liggen ten faveure van de oranjezwarte Paasmanie.

Wie zal er toch het komende toernooi met de eer gaan strijken oftewel wie mag zich de eierkoning noemen en wie zal het haasje zijn? De komende tijd zal het leren.. Eén ding moeten we nog wel even afspreken met elkaar: Mocht het Nederlands team zich weer aanmelden met namen op shirts van oude glorie (Zo zag ik vorig jaar een zwaar getinte Peter van Paassen lopen, wel toepasselijk voor het toernooi, maar absoluut hemelschreiend natuurlijk), dan sturen we ze óf naar huis of we laten ze nieuwe shirts kopen bij de stand.

Ik persoonlijk hoop dat ik aan het eind van het toernooi als aandenken een t-shirt in ontvangst mag nemen wat me wél past. Maar aan de andere kant: ik moet niet zeuren. Mjn nichtje van 3 vindt ‘m al bijna een heel jaar lang mooi….

Tot HNBT 2011 en alvast fijne “pass”dagen!

Ben Kamphuis

Deel je liefde voor het HNBT

Geef een reactie