Meteen naar de inhoud
Home » HNBT begroet twee nieuwe teams

HNBT begroet twee nieuwe teams

Na afwezigheid van een jaar zijn de Piraten Hamburg weer terug. Op de vóór-vorige editie van het HNBT eindigden ze als zesde. De Piraten Hamburg zijn de jeugdteams van de Hamburg Towers in de leeftijdsgroepen U16 en U19. Het U19 team staat achter Alba Berlin en de Young Rasta Dragons op de derde plaats in de NBBL. Beide koplopers zijn nauwelijks meer te achterhalen, dus in de resterende duels hopen de Hamburgers “best of the rest” te worden. Piraten heeft een jong team, maar met veel lengte. De ontmoetingen met meer ervaren of atletische tegenstanders kunnen interessant worden.

De Britten van Myerscough Basketball Academy uit Preston zijn terug na hun vijfde plaats van vorig jaar. Waren de Engelsen in hun eerste wedstrijd bij de les geweest, dan had dat evengoed een finaleplek kunnen zijn. Best defensive player Tyrell Brown is ook weer present in het team van dit jaar en met het verzorgde en gedisciplineerde teamspel dat hen kenmerkt, moet Myerscough in staat zijn om in de bovenste regionen te eindigen.

Myerscough staat op dit moment bovenaan de ranglijst in de EABL West en heeft ten tijde van het HNBT mogelijk nét de finale achter de rug. Zou de Engelse kampioen dit jaar op het HNBT aantreden?