Meteen naar de inhoud
Home » Gronings onderonsje met Tornado KM uit Kaunas

Gronings onderonsje met Tornado KM uit Kaunas

Tornado KM Kaunas LitouwenDe verliezend finalist van de 22ste editie van het HNBT komt ook dit jaar weer naar het Holland Nordic Basketball Tournament. Ondanks het verlies tegen een erg sterk spelend BCM Orli Prostejov uit Tsjechië koestert Tornado Krepsinio Mokykla, oftewel baseketbalschool Tornado uit Kaunas, Litouwen, warme herinneringen aan Groningen.

Tornado KM is ook dit jaar een van de topfavorieten voor de titel. Het team presteert goed in eigen land, mede door inbreng van Noah Groen en Björn de Vries. Deze twee basketballers zijn op avontuur in Litouwen om zich volledig op hun sport te kunnen richten, maar genoten hun jeugdopleiding bij Basketball Academy RTC Noord dat toen der tijd onder leiding van coach Anne van Dijk en zijn staf stond. Behalve de twee Groninger basketballers maakt Groninger coach Stefan Hendriks deel uit van de Tornado KM coaching staf. Hij volgt in Kaunas een universitaire opleiding tot basketbalcoach. Het belooft dus een mooi Gronings onderonsje te worden en een prima reden om naar sporthal Vinkuizen te komen tijdens de paasdagen!

Tornado KM U14 Kaunas LitouwenBehalve een team dat meedoet aan het HNBT hoofdtoernooi komt Tornado KM dit jaar ook met een team dat meedoet aan het U14 toernooi. Dit toernooi, dat sinds de aankomende editie officieel de naam HNBT draagt, speelt zich tegelijkertijd af in sporthal Corpushuis (beter bekend als de oude ALO.)

Ook het HNBT U14 toernooi, waar jonge Groninger basketbaltalenten van Celeritas-Donar en BV Groningen hun kunsten laten zien, is natuurlijk meer dan de moeite waard om eens te bezoeken.